Log in op onze servicepagina’s met uw gebruikersnaam en wachtwoord

Dienstverlening RI&E


De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. Ieder bedrijf met personeel hoort een actuele RI&E en plan van aanpak te hebben. Het advies is regelmatig of eens in de paar jaar de RI&E te doorlopen met een deskundige om te bekijken of er nog verbeterpunten zijn.

Toetsing van de RI&E is vereist wanneer een bedrijf meer dan 25 medewerkers in dienst heeft. Bij het gebruik van een goedgekeurd en erkend branche RI&E instrument is de toetsing voor bedrijven tot en met 25 medewerkers niet vereist, maar wordt wel geadviseerd. Gebruik van dit instrument (inlogcode) is gratis voor bedrijven die afdragen aan de Stichting Sociaal Fonds Graanbe- en verwerkende bedrijven (SFGB). Andere bedrijven kunnen tegen betaling een inlogcode aanvragen. 

Bedrijven kunnen bij Agribusiness Service BV (ABS) terecht voor de ondersteuning bij het invullen/opstellen van de RI&E. Een deskundige vult samen met het bedrijf de RI&E in tijdens een bezoek aan het betreffende bedrijf. De deskundige is een onafhankelijke gecertificeerde ‘kerndeskundige’, is bevoegd de RI&E te toetsen conform de Arbowet en heeft specifieke kennis van de sector. Er zijn 3 opties voor deze dienstverlening:
A.    Optie A: ondersteuning invullen en toetsing RI&E
B.    Optie B: toetsing RI&E
C.    Optie C: advisering en ondersteuning RI&E

Meer informatie over deze soorten dienstverlening en de bijbehorende kosten zijn te vinden op de pagina Opties dienstverlening RI&E. Het is mogelijk om aan te melden voor deze dienstverlening via het aanmeldformulier Dienstverlening RI&E.

Wilt u meer informatie over wat onze aanpak voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via info@agribusiness-service.nl of 085-7731973.